Nieuws Actueel

Goedkoop parkeren in Amsterdam

Jeroen Jansen 13 maart 2014

Het lijkt een fabeltje, maar het kan echt. Parkeren voor een habbekrats in hoofdstad Amsterdam. En nog in hartje centrum ook, op een steenworp afstand van de Dam.

Lees ook:

Ondernemers parkeren gratis in Amsterdam

Meestal wordt je, wil je goedkoop parkeren in Amsterdam, verwezen naar de rand van de stad. Je zet je auto in een P+R-parkeergarage neer en reist via openbaar vervoer verder naar het centrum. Die garages gaan er vanaf nu een geduchte concurrent bij krijgen, zo meldt De Volkskrant vandaag.

Tien euroVlakbij het Centraal Station zit een parkeergarage, Parking Centrum Oosterdok, waar je 24 uur kunt staan voor slechts tien euro. Even verderop, als je hem in de Bijenkorf op de Dam zit, staat de teller na 24 uur op 52 euro, ter vergelijk. Maar er is wel een maar. Want dat goedkope tarief gaat pas in na een paar uur.

Ficed priceDe eerste paar uur betaal je 1,50 euro per twintig minuten. Ben je binnen vier uur klaar dan is het geen slecht idee om nog even een extra rondje Kalverstraat te doen. Want na vier uur moet je 18 euro afrekenen, maar na vijf uur springt de meter op een fixed price van een tientje. Hoger wordt de rekening die dag niet meer.

TarievenHet is een initiatief van vastgoedinvesteerders KP Investments, die hiermee handig in kunnen spelen op het recente nieuws van de almaar stijgende tarieven van parkeergarages in Nederland.