Nieuws Actueel

GoFastForward: Groeiondernemer mist sparringpartner

Rik Nizet 5 december 2014

Groeiondernemers besteden gemiddeld 5,5 uur per week aan hun eigen ontwikkeling en de ontwikkeling van hun bedrijf. Hierbij lopen zij veelal tegen dezelfde groeiobstakels aan. Dit blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd door Ruigrok Netpanel in opdracht van groeiprogramma GoFastForward. Uit het onderzoek blijkt dat groeiondernemers vooral behoefte hebben aan praktische ondersteuning in hun groeiambitie en sparring met andere ondernemers (beiden 88%). Ruim een derde mist een sparringpartner binnen het bedrijf.

Veel groeiondernemers hebben moeite met het creëren van een duurzame groeistrategie (68%). Daarnaast zien zij het vergoten van de omzet en het sturen op KPI’s binnen de organisatie (beiden 47%) als grootste groeiobstakels. Met het financieren van investeringen (12%) en het waarborgen van innovatie binnen de organisatie (3%) blijken groeiondernemers minder moeite te hebben.

Groeiobstakels"Nederlandse ondernemers zijn niet gewend tijd en geld te besteden aan hun eigen ontwikkeling en die van de organisatie, terwijl dat juist zo belangrijk is om verder te groeien", legt programmaleider Rutger Prent van GoFastForward uit. "Door het geven van masterclasses van succesvolle mede-ondernemers en een netwerk van gelijkgestemden te bieden, proberen wij ondernemers te inspireren bewuster met hun groei aan de slag te gaan. Als dat lukt, is onze missie geslaagd."