Nieuws Actueel

Golfbaan Alstätte krijgt er negen holes bij

Van onze redactie 6 mei 2015

Golf Lenneke Lingmont

De uitbreiding is volgens de exploitant wenselijk omdat steeds meer golfers de baan in het buitengebied tussen Alstätte en Ottenstein weten te vinden, onder wie nogal wat Nederlanders. De Golf- en Landclub Ahaus groeit gestaag en heeft nu 1.100 leden. Ook het aantal mensen dat een of meerdere dagen komt golfen neemt toe.

Tien hectare extra

De golfbaan in Alstätte begon eind jaren tachtig met achttien holes. Halverwege de jaren tachtig kwamen daar negen holes bij. Nu wordt de uitbreiding met nog eens negen holes gepland. Om de uitbreiding te kunnen realiseren, heeft de exploitant al een terrein van tien hectare aangekocht. Met andere grondeigenaren lopen de onderhandelingen nog. Naast de uitbreiding is het de bedoeling bestaande banen opnieuw in te richten en met extra bunkers, waterhindernissen, sloten en beplanting aantrekkelijker te maken.

Directeur Bernhard Meyer van de exploitatiemaatschappij presenteert de plannen voor de golfbaan de komende weken aan het bestuur en de leden van de Golf- en Landclub. Over de kosten wilde hij tegenover de Westfälische Nachrichten niets kwijt.

Foto: Lenneke Lingmont