Nieuws Actueel

Golfbaan Spielehof in Boekelo gaat uitbreiden

Van onze redactie 18 september 2015

Spielehof

Aan de Spieleweg komt naast de bestaande shortgolfbaan een nieuwe golfbaan met negen holes: de Grobbebaan. Vader Hendrik Leusink: „De Grobbebaan is langer dan de shortgolfbaan, waardoor de gevorderde golfer meer uitdaging krijgt.” Om van deze baan gebruik te maken, hebben de golfers namelijk een golfvaardigheidsbewijs nodig (clubhandicap 54). „Ook onze korte baan, de shortgolfbaan, wordt uitdagender: de holes zijn langer geworden en er zijn er meer glooiingen op het terrein te vinden. Ook liggen er meer hindernissen als vijvers en bunkers op de baan.”

AanlegHoewel de negen holes tellende Grobbebaan nog in aanleg is, zijn de contouren van de nieuwe baan al goed zichtbaar. De heuvels voor de nieuwe baan liggen er al. Tot nu toe gaat de aanleg volgens Hendrik Leusink ‘naar wens.’ De familie heeft de uitbreiding van de shortgolfbaan en de nieuwe Grobbebaan zelf ontworpen en aangelegd. Ook zoons Bert-Jan, Raymon en Henry hebben hieraan bijgedragen.

FamiliebedrijfLeusink: „De jongens helpen bij de aanleg en het onderhoud van de baan, de golfclinics, de website en in de horeca.” Echtgenote Janny Leusink vult aan: „We zijn een familiebedrijf en hebben een agrarische achtergrond. We hebben vroeger een varkenshouderij gehad, maar mede vanwege de malaise in de landbouw hebben we in 2001 besloten het roer om te gooien.”

BescheidenDe familie durft niet te zeggen hoeveel golfers zij op de nieuwe baan verwachten. Hendrik Leusink: „We blijven bescheiden en doen geen uitspraken over de te verwachten aantallen.” De Grobbebaan wordt volgend jaar tijdens de officiële opening voor het publiek geopend.

Geïnteresseerde golfers zijn op zaterdag 26 september tussen 10.00 en 16.00 uur welkom op de open dag aan de Spieleweg. Naast rondleidingen wordt er op die dag informatie gegeven over het nieuwe golfseizoen, de prijzen voor de jaarabonnementen en de greenfee.

Foto: Raymon en Bert-Jan Leusink (Annina Romita)