Nieuws Actueel

Goochelen is hot op televisie

Van onze redactie 21 maart 2015

Image 4816290

Nederlandse zenders kunnen opeens niet zonder huisgoochelaar. Bij Fox laat illusionist Jan Reinder in De magie van... bekende Nederlanders met een mix van psychologie en hypnose van hun stoel vallen van verbijstering. Dezelfde Jan Reinder ging laatst bij RTL Late Night overigens wel goed de mist in, toen zijn voorspelling van de voetbaluitslagen knullig werd ontmaskerd.

Avro's Victor Mids, bezig met een tweede reeks Mindf*ck, 'leest gedachten door onze lichaamstaal en het interpreteren van ademhaling en hartslag.' Bij RTL Telekids heerst Wardo de Verwonderaar. De Avro heeft zelfs 2 kindertovershows: De magische winkel en Street magic, met de magicians Rob en Emiel. SBS 6 start eind april met It's a kind of magic, waarin goochelaar Steve Carlin bekende Nederlanders in hun eigen huis verrast.

Terug naar verwondering Hans Kazàn, die met zijn zonen Oscar en Renzo en schoondochter Mara – samen Magic unlimited – op dit moment het land doorkruist met de show Top secret, weet: tv-trends zijn altijd golfbewegingen. De populariteit van magie is echter niet zo vreemd in deze tijd, waarin de technologie heerst. ,,Mensen wil terug naar de verwondering'', zegt hij. ,,Tegenwoordig kunnen we alles. Er staan karretjes op Mars, we vliegen naar de maan en straks kun je een tripje maken naar Venus. Maar mensen blijven desondanks gefascineerd door het simpele wonder. Het doorgezaagde meisje, mensen die zogenaamd gedachten kunnen lezen, een muntje dat verdwijnt en in een bierflesje tevoorschijn komt."