Nieuws Actueel

Google Fit gaat de strijd aan met Apple's Healthkit

Van onze redactie 21 november 2014

Wat is het precies? Google Fit is een app die je sportprestaties en je algehele gezondheid in kaart brengt. Het is de Android tegenhanger van Apple's recent gelanceerde Healthkit. De app zit standaard bij Android 5.0, maar wordt al ondersteund vanaf versie 4.0.

Wat maakt het bijzonder? Naast een app heeft Google Fit ook een website waar je je resultaten kunt bekijken. Daar kun je ook persoonlijke doelen stellen. Healthkit heeft die mogelijkheid momenteel niet.

Zijn er nadelen? Google Fit draait alleen onder Android. Voor iPhone- en Windows Phone-bezitters is de app dus (nog) niet te gebruiken.Vind ik leuk? Google speelt met Google Fit slim in op de gezondheidstrend in gadgetland. Met het groeiende aantal apparaten die je gezondheid meten is het handig om ergens het overzicht te hebben. Het zou dan ook slim zijn als Google de app ook voor andere besturingssystemen zou lanceren, zodat Google Fit een echt alternatief wordt voor Healthkit en de consument dus meer keuze heeft in dergelijke apps.