Nieuws Actueel

Google gaat je mails schrijven

Van onze redactie 4 november 2015

Gmail smart reply machine learning mail beantwoorden groot

Twee aankondigingen bij Google. Gmail-gebruikers kunnen sneller e-mails verwerken door de introductie van Smart Reply: deze zelflerende technologie geeft automatisch drie korte antwoordsuggesties voor binnenkomende e-mails. Het Google Apps-ecosysteem wordt daarnaast uitgebreid met aanbevolen cloud-apps van externe partijen, waaronder CRM, project management en document management. Wat als je e-mailprogramma op basis van de inhoud van een bericht suggesties kan geven voor een kort antwoord? Google geeft Gmail-gebruikers toegang tot Smart Reply: een technologie die is gebaseerd op machine learning en voor elke inkomende e-mail drie antwoordopties geeft. Voorbeeld:

ZelflerendSmart Reply is niet alleen geschikt voor e-mails waarop een kort antwoord voldoende is, maar het biedt ook de mogelijkheid om de tekst aan te vullen en aan te passen wanneer uitgebreider antwoord gewenst is. De technologie is zelflerend. Op basis van eerdere antwoorden past Smart Reply de antwoordsuggesties aan.

Voorbeeld:

BeschikbaarSmart Reply is eerst getest binnen Google. De nieuwe feature is later deze week beschikbaar voor Android en iOS, voorlopig alleen in het Engels.

Google for Work Bedrijven die gebruik maken van Google Apps for Work (dat onlangs de 2 miljoenste klant optekende) krijgen toegang tot cloud-apps van derden die door Google worden aanbevolen. Op dit moment bestaat Google Apps for Work uit apps voor communicatie (Gmail, Hangouts, Agenda, Google+), opslaan (Drive) en samenwerken (Documenten, Spreadsheets, Formulieren, Presentaties en Sites).