Nieuws Actueel

Google gaat meer kunstmatige intelligentie in producten inbouwen

Google gaat kunstmatige intelligentie (AI) voor meer gebruikers beschikbaar maken. Zo gaan meer Google-producten zoals e-mailprogramma Gmail, kaartenprogramma Google Maps en fotobewerkingsprogramma Google Photo gebruikmaken van kunstmatige intelligentie. Die systemen kunnen bijvoorbeeld hele mails schrijven, foto's aanpassen zodat dingen die buiten beeld bleven worden aangevuld of een fly-over tonen van een geplande route inclusief simulatie van de verkeersdrukte.

ANP 10 mei 2023

ANP100523217 1

Maar ook de zoekmachine van Google krijgt regeneratieve AI. Die zal ervoor zorgen dat gebruikers beter op maat gemaakte antwoorden krijgen op hun vragen. Maar ook verdwijnen links naar beneden bij de zoekresultaten, wat voor eigenaren van sites en uitgevers mogelijk tot zorgen kan leiden.

Al die producten gaan draaien op nieuwe AI-systemen. Die worden ook de basis van Googles chatbot Bard, die tot nu toe veel kritiek kreeg vanwege de onbetrouwbaarheid. De nieuwe AI-machine PaLM2 moet dat gaan verbeteren. Ook het feit dat Bard nu beschikbaar is voor alle Google-gebruikers, moet helpen met het snel verbeteren van de kunstmatige intelligentie. Bard wordt daarnaast beschikbaar in veel meer landen en talen.

Google liet ook weten te beseffen dat kunstmatige intelligentie tot misinformatie kan leiden. Foto's die met AI gemaakt of aangepast zijn krijgen metadata waarin dat duidelijk staat. Ook gewone foto's hebben dergelijke informatie, maar de gemiddelde internetgebruiker bekijkt die nooit.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws