Nieuws Actueel

Google Inbox helpt je om dingen gedaan te krijgen

Van onze redactie 24 oktober 2014

Wat is het precies?Google Inbox is een nieuwe applicatie voor Gmail, geschikt voor zowel smartphone als desktop. Deze past geheel binnen het principe van het populaire Getting Things Done: dingen afvinken en aan het eind van de dag met een lege inbox huiswaarts keren. Hier heeft Inbox handige trucjes voor, zoals de mogelijkheid om reminders tussen je mails te plaatsen of een bericht te 'snoozen' waardoor je het op een later tijdstip pas weer te zien krijgt.

Wat maakt het bijzonder? Inbox wil zich vooral onderscheiden door relevante informatie alvast voor je te filteren. Heb je bijvoorbeeld een vliegticket in je mailbox, dan komt je vluchtinformatie automatisch bovendrijven als je vlucht voor de deur staat. En ben je op zoek naar het nieuwe adres van een goede vriend, dan kun je dat met een simpel zoekcommando naar boven halen.

Zijn er nadelen? Momenteel is Inbox nog vrij van advertenties. Het valt echter te verwachten dat Google op basis van je inbox straks nog persoonlijker advertenties op je af zal vuren. Voor niets gaat immers de zon op.

Vind ik leuk? Wie zijn of haar mailbox vooral gebruikt als een soort van to-do-list zal erg blij worden van Inbox. Met een druk op de knop vink je na een lange vakantie alle irrelevante mails af en een kattebelletje is zo gemaakt. Ook is het fijn om nu echt het kaf van het koren te kunnen scheiden door belangrijke berichten een pin mee te geven.Google heeft wel duidelijk geleerd van eerdere vernieuwingen en houdt de reguliere Gmail-inbox gewoon beschikbaar voor gebruikers. Op die manier kun je dus zelf bepalen of je klaar bent voor de volgende stap.