Nieuws Actueel

Google lanceert Android for Work

Van onze redactie 26 februari 2015

Google meldt dat Android for Work uit vier componenten bestaat. Work Profiles moet Android vooral veiliger maken. Work Profiles voegt een extra laag aan Android toe waarbinnen zakelijke apps en diensten kunnen worden gebruikt zonder dat apps of diensten van buitenaf er invloed op kunnen uitoefenen. Het is een soort 'veilig hoekje' binnen Android. Verder komt Google met Google Play for Work, een manier om zakelijke apps te verspreiden via de Google Play Store.

Voor oudere Android-apparaten, die draaien op Ice Cream Sandwich of KitKat, heeft Google de Android for Work-app uitgebracht. De voorgaande versies van Android ondersteunen Work Profiles niet en de Android for Work-app ondervangt dat. Binnen de app kunnen zakelijke gebruikers alsnog diensten op een veilige manier gebruiken.

De vierde component is volgens Google een set productiviteit-tools. Wat het bedrijf daar precies mee bedoelt, is niet helemaal duidelijk, maar vermoedelijk gaat het om de zakelijke versies van Google Apps als Google Docs, Gmail en Google Drive.