Nieuws Actueel

Google steekt Calendar-app in nieuw jasje

Van onze redactie 4 november 2014

De nieuwe Calendar-app ziet er niet alleen veel strakker uit, Google hoopt dat hij ook een stuk sneller een intuïtiever werkt. Zo worden mogelijke afspraken direct uit je Gmail-inbox gevist en aangevuld met informatie. Heb je bijvoorbeeld de bevestiging van een vliegticket in je mailbox zitten? Google zet de vlucht direct in je kalender met alle vluchtinfo erbij.

Een andere nieuwe functie die het toevoegen van nieuwe agenda-items moet versnellen, noemt Google Assists. Zodra je een nieuw item aan het invoeren bent, geeft Google constant suggesties. Mogelijke genodigden worden direct aangevuld, er worden locaties gesuggereerd en als de app terugkerende verbanden ontdekt, zal hij deze ook meteen voorstellen. Ga je iedere week met een goede vriend sporten? Google merkt het op en als je de volgende keer een item in je agenda wilt plannen, is het intikken van de letters S-P-O-R... voor Calendar vermoedelijk al genoeg om een compleet item aan te maken met de juiste tijden en de juiste genodigden.

De nieuwe Calendar-app is nu al gratis te downloaden voor Android 5.0-gebruikers. Voor andere Android-apparaten (minstens 4.1+) komt de app in de komende weken beschikbaar in de Google Play Store. Wanneer de iOS-versie klaar is, is niet bekend.