Nieuws Actueel

Google straalt op Wall Street

Van onze redactie 17 juli 2015

Image 5090584

Omstreeks 21.30 uur (Nederlandse tijd) noteerde de leidende Dow-Jonesindex 0,2 procent lager op 18.078 punten. De S&P 500 stond nagenoeg vlak op 2125 punten en de Nasdaq, waar Google onderdeel vanuit maakt, won 0,8 procent tot 5203 punten.

Google zag zijn beurswaarde met ruim 15 procent stijgen, wat neerkomt op 50 tot 60 miljard dollar. Het bedrijf zag in de laatste verslagperiode vooral het gebruik van de zoekdienst op mobieltjes en videodienst YouTube groeien. De nettowinst steeg tot 3,9 miljard dollar. Daarnaast meldde de onderneming dat ze gaat letten op de uitgaven. Beleggers maakten zich de laatste tijd zorgen over het kostenniveau van Google, dat steeds meer geld uitgeeft aan andere zaken dan de zoekmachine die de basis van het bedrijf vormt.

GE

Eerder op de dag werd bekend dat het consumentenvertrouwen in de VS in juli sterker is afgenomen dan verwacht. Daarnaast trok de woningbouw aan en nam de inflatie iets toe. De consumentenprijzen in de VS zijn in juni gemiddeld met 0,1 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder.

General Electric (GE) zag zijn beurswaarde met 0,7 procent toenemen. Het concern boekte in het tweede kwartaal een flink verlies, door eenmalige lasten in het kader van de verkoop van zijn financiële activiteiten. De winst die werd behaald uit voortgezette activiteiten was wel hoger dan verwacht.

Honeywell

Het aandeel van branchegenoot Honeywell klom 2,1 procent. De omzet van het concern daalde, maar minder sterk dan voorzien. De winst steeg iets sterker dan gedacht.

Kunstmestproducent CF Industries zag zijn beurswaarde met ruim 9 procent stijgen. Volgens The Wall Street Journal staat het bedrijf op het punt om samen te gaan met het in Amsterdam genoteerde OCI.

De euro was 1,0850 dollar waard, tegen 1,0851 bij het slot van de beurzen in Europa op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent goedkoper op 50,84 dollar. De prijs van Brentolie steeg 0,2 procent tot 57,08 dollar per vat.

EPA