Nieuws Actueel

GoPro-CEO is de best betaalde ondernemer

Caroline Spilt 28 april 2015

Slefiestick groot

De best verdienende topman werkt niet bij Microsoft of Apple, maar bij GoPro, een bedrijf dat sportcamera's maakt. Oprichter Nick Woodman (39) verdiende in 2014 284.5 miljoen dollar, in aandelen. Het Amerikaanse bedrijf presenteerde dinsdag de jaarcijfers.

Woodman's middelbare school-vrienden herinneren hem als een gepassioneerde jongen, die om vijf uur 's morgens opstond om te surfen voor schooltijd. Hij staat bekend als fanatiek snowboarder, mountainbiker en surfer, verslaafd aan adrenaline en Red Bull.

.@Gopro CEO Nick Woodman has millions of reasons to smile http://t.co/AKZL4G54MO pic.twitter.com/AcVdDTht82

— Bloomberg TV (@BloombergTV) 19 april 2015

Verdubbelde winstDie extreme hobby's waren aanleiding om een camara te ontwikkelen die gebruikt kon worden tijdens het sporten en stunten. In 2004 begon GoPro met een klein 35mm-film cameraatje op polsbandjes. Inmiddels maken ze niet alleen camera's, maar creëren ze zelf ook content als partner van onder andere LG. Mede daardoor is de winst afgelopen jaar verdubbeld.

Vorig jaar is GoPro naar de beurs gegaan.

Woodman over zijn definitie van ondernemerschap, zijn mislukkingen, en het bedrijf dat al flopte voordat 'ie er aan begonnen was: