Nieuws Actueel

Gordon heeft bijrol in aflevering A'dam-EVA

Van onze redactie 19 december 2014

De opnames voor de aflevering werden gemaakt tijdens de échte Dam-tot-Damloop in 2013. Acteur Luijkx raakte zo geïnspireerd dat hij de 15 kilometer lange wedstrijd een jaar later echt heeft gelopen.

Het tweede seizoen van A'dam-E.V.A., die uit acht afleveringen bestaat, gaat net als seizoen 1 over verbinden in de grote stad. Maar meer dan in de eerste reeks ligt de nadruk nu op de hoofdkarakters en hun familie en vrienden. De hoofdrollen van Adam en Eva, die proberen te wennen aan hun rol als ouders, worden weer gespeeld door Luijkx en Eva van de Wijdeven.

Fenomeen De serie is een fenomeen aan het worden: door het hele land zijn er allerlei cafés waar mensen elke zondagavond afspreken om samen te kijken. Het derde seizoen is overigens al in de maak: het is de bedoeling dat deze komend voorjaar al wordt opgenomen.

Het is overigens niet de eerste maal dat Gordon verschijnt in een televisieserie. In Pittige Tijden speelde hij al eens een geest, en in de TV-Kantine was de zanger ooit te zien als wulps barmeisje Mimi.