Nieuws Actueel

Gordon heeft eigen speeltuin op zaterdagavond

Van onze redactie 15 november 2014

Een eigen zaterdagavondtalkshow. Natúúrlijk is het een droom die uitkomt, zegt Gordon. "Elke presentator heeft toch stiekem een personalityshow op zijn verlanglijstje staan. Het is helemaal van jezelf, je kunt er je ei in kwijt."

15 jaar geleden had hij bij Veronica de talkshow Gordon doorgedraaid. Maar toen was het te vroeg, zegt de presentator nu. "Ik was zo groen als gras, een puppy. Nu ben ik door de wol geverfd en heb ik alle bakken stront al over me heen gehad. Ook een groot verschil: dat programma werd vóór mij gemaakt, ik schoof alleen maar aan als presentator. Goor draait door komt voor een groot deel uit mijn koker." Juist daarom voelt hij daags voor de start de spanning stijgen. "Ik slaap maar 5 uurtjes per nacht, vanmorgen zat ik al om 6 uur teksten te schrijven."

Klik In Goor draait door ontvangt Gordon wekelijks 3 bekende gasten uit binnen- en buitenland. "Ik ga niet met iemand op de bank zitten die ik niet leuk vind", zegt Gordon stellig. "Ik moet een klik hebben, wat raakvlakken. Geert Wilders hoeft bijvoorbeeld niet aan te schuiven. In mijn show wil ik mensen die zichzelf niet zo serieus nemen en genoeg zelfspot hebben."

Afschrikkend Gordon staat natuurlijk bekend om zijn scherpe tong. Schrikt dat gasten niet af? "Ja, wat Paul de Leeuw vroeger had, daar heb ik nu ook een beetje last van. Veel gasten die we uitnodigen, zeggen angstig dat ze liever de eerste aflevering afwachten. Ik begrijp het wel. Met de jaren heb ik, vooral door het jureren van talentenjachten, een imago opgebouwd. Maar die angst is nergens voor nodig. Ik zit daar niet om mijn gasten onderuit te halen. Het moet vooral een feelgoodshow worden. Luchtig en gezellig. Een grapje mag, maar het moet niet kwetsend zijn."

Connie Breukhoven Mensen met wie Gordon nog een appeltje te schillen heeft, kunnen hun borst wél natmaken, waarschuwt hij grinnikend. Met Connie Breukhoven vocht hij vorig jaar een publieke rel uit. Zij liet een opgenomen telefoonruzie op de radio horen, hij deelde als tegenzet haar mobiele nummer in de liveshow van Effe geen cent te makken.

Ter herinnering aan dat akkefietje reikt Gordon nu elke aflevering 'de gouden Connie' uit: een prijs voor iemand die niet zo heel erg fris in het nieuws is gekomen. "Je piest in je broek als je dat beeld ziet, zo lelijk", giert hij. "Ach ja, ik kan het dan toch niet laten." Dat soort 'flauwe toestanden' moeten er natuurlijk wel in, om het 'des Gordons' te maken. "Het is wel mijn speeltuin op de zaterdagavond."

In de eerste aflevering van Goor draait door ontvangt Gordon Pam Ann. Dat is een typetje van de Australische comédienne Caroline Reid, die Madonna en Elton John tot haar fans mag rekenen. Uit eigen land schuiven Ruben Nicolai en Nicolette Kluijver aan. Gordon, trots: "Nicolette is twee weken geleden bevallen van een tweeling en zit gewoon bij mij op de bank."

Goor draait door. Vanaf zaterdag 15 november op RTL 4, 22.00 uur.