Nieuws Actueel

Gorillababy in Burgers' Zoo plotseling overleden

Van onze redactie 17 november 2014

Dat meldt het Arnhemse dierenpark op zijn Facebookpagina. De moeder had het dode kind in haar armen toen de dierverzorgers het zondagochtend aantroffen. De afgelopen dagen hadden ze geen signalen ontvangen die er op wezen dat er iets met het jonge dier aan de hand was.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nl_NL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));Bericht door Burgers' Zoo.

Rouwproces De verzorgers hebben de moeder het kind laten vasthouden omdat ze het voor het rouwproces binnen de groep belangrijk vinden om dat zo te laten. Pas als de moeder het jong loslaat, zullen ze het weghalen om te trachten de doodsoorzaak vast te stellen.

6e baby in een jaar​Gorilla Shatilla schonk in mei het leven aan de 6e gorillababy in Burgers' binnen 1 jaar. Nog nooit had de dierentuin zoveel jongen in de gorillagroep. Shatilla is zelf ook in Burgers' Zoo geboren, in 1997.