Nieuws Actueel

Goud geld met globetrotten

Bram de Vrind 12 augustus 2015

One step forward ward globetrotter reizen blog rijk worden 335

Gratis de wereld rond een utopie? Nope! Sterker nog: de 31-jarige Johnny Ward verdient bakken met geld terwijl hij over de aardbol reist. Dankzij een slimme aanpak.

De Noord-Ier begon na zijn studie aan een goedbetaalde salesjob in Australië. Inclusief commissie verdiende hij tot 18.000 euo per maand. Opgegroeid als zoon van een alleenstaande moeder, verbaasde hij zich over het riante salaris dat hij steeds weer op zijn rekening kreeg bijschreven.

Ik was niet vrijHet 9 tot 5-leventje begon echter al snel aan hem te knagen. "Ik voelde dat er iets miste en ik was niet vrij. Moest om toestemming vragen voor vrije dagen. En ik kan niet goed tegen autoriteit", zegt hij.

Een foto die is geplaatst door Johnny Ward (@onestep4ward) op 12 Jul 2015 om 9:26 PDT

Zimbabwe Na nog geen jaar in de sales, besloot Ward te gaan reizen. De eerste bestemming: Zimbabwe.

BlogsiteVoor zijn reis had Ward een paar maanden aan het opzetten van een blogsite gewerkt, om zijn reizen te documenteren.

Een foto die is geplaatst door Johnny Ward (@onestep4ward) op 4 Jun 2015 om 11:54 PDT

Niet te geloven"Ik ben ontzettend a-technisch", zegt hij. "Ik geloofde niet in het concept van online geld verdienen. Ik kon er met mijn hoofd niet bij hoe die mensen dat voor elkaar kregen. Maar toen ik erachter kwam hoe het werkt, dacht ik: wow, dit is bijna niet te geloven."

Dit kan werken"Ik herinner me de eerste keer dat ik geld verdiende met mijn blog. Het was iets van 70 euro. De eerste gast die me betaalde voor een advertentie op mijn site. Dat heeft mijn mindset compleet veranderd. Toen dacht ik: dit kan werken!"

Een foto die is geplaatst door Johnny Ward (@onestep4ward) op 19 Apr 2015 om 3:21 PDT

Tips & tricksDe Noord-Ierse backpacker stelde zich ten doel om elk land ter wereld te bezoeken. Tijdens zijn reizen deelde hij op zijn blog OneStep4Ward tips en tricks naar aanleiding van zijn ervaringen. Toen het blog een succes werd, was het tijd voor de volgende stap: de globetrotter begon Step4Ward Media, een online bedrijf dat webservices biedt als content creatie via websites en social media en zoekmachine optimalisatie.

Duizend euro per dagDrie jaar na de oprichting van Step4Ward media zijn er vier mensen aan het bedrijf verbonden. Ward heeft met zijn bedrijf sindsdien een miljoen dollar (zo'n 9 ton in euro's) bij elkaar geharkt, en maakt bijna duizend euro omzet per dag.

Een foto die is geplaatst door Johnny Ward (@onestep4ward) op 6 Apr 2015 om 7:20 PDT

Waag de sprongDe backpacker heeft ruim 150 landen gezien en zit nu in Namibië. Hij heeft een appartement in Londen, Bangkok, en een vriendin, een stewardess uit Thailand. Zijn advies aan mensen die een vergelijkbare levensstijl willen: waag de sprong. "Je moet een lijn trekken en zeggen: 'Nu ga ik het doen.'"

Dit is echt mogelijk"Ik zeg altijd dat je niet een miljoen hoeft te verdienen. Begin met 1, 10 of 50 dollar en krijg het gevoel: wow, dit is echt mogelijk."

Begin altijd een blogNog een tip: "Hoe je je geld ook online wilt verdienen: begin altijd een blog, zelfs als je die niet ten gelde wilt maken. Zorg ervoor dat je een stem hebt, wees een autoriteit."

Financiële zekerheid"Ik heb er altijd van gedroomd om vrij te zijn", besluit hij. "Echt vrij zijn is het hebben van de financiële zekerheid die je in staat stelt om te doen wat je ook wilt doen."