Nieuws Actueel

Gouden Apenstaart voor Peter en de Wolf-app

Van onze redactie 2 april 2015

Image 4838664

De app vertelt het muzikale sprookje van Peter en de Wolf aan de hand van een video-opname van het orkest. Dat is verrijkt met animaties en interactieve illustraties. "Erg mooi gemaakt, een kunstwerkje'', oordeelde een vakjury. "Klassieke muziek komt binnen, zo in de klas of in je kamer.''

JorCademy In de categorie 'online content voor kinderen dóór kinderen' won de website JorCademy.nl, die is gemaakt door de 13-jarige Nick Jordan. Op de site leert hij kinderen programmeren met behulp van YouTube-filmpjes. "Veel up-to-date informatie, regelmatig vernieuwing en heel erg toegankelijk voor lezers'', stelde de jury. De Gouden Apenstaart wordt sinds 1999 uitgereikt. Het was een publieksprijs, maar dit jaar koos een vakjury de winnaars.

Het interactieve prentenboek 'Heksje & Willem' is bekroond met de Media Ukkie Award, de beste app voor peuters en kleuters. De Kameleon, de prijs voor het beste interactieve kinderboek, ging naar 'Roodkapje, een sprookje in 3D'. De Gekko, voor de beste app die is afgeleid van een kinderboek, ging naar 'Het Muizenhuis'. De app is gebaseerd op de gelijknamige boekjes van Karina Schaapman.