Nieuws Actueel

Goudinkoper steekpartij vleesvork gehoord

Bram de Vrind 27 juni 2014

De mede-eigenaar van de goudinkoopzaak die donderdag betrokken was bij een steekpartij in zijn winkel in Amsterdam-West, spreekt mogelijk vrijdag met de politie. "Als de situatie het toelaat zal cliënt later vandaag de politie te woord staan", meldt zijn advocaat Sidney Smeets. Het Openbaar Ministerie bevestigt dit.

StabielBij het steekincident kwam donderdag een nog onbekende man om het leven. De mede-eigenaar zelf raakte zwaargewond. Hij kwam volgens het Parool met een vleesvork in zijn borst naar buiten. Hij is donderdagavond geopereerd en zijn situatie is stabiel. Justitie heeft hem als verdachte aangemerkt voor betrokkenheid bij de steekpartij. Hij is niet aangehouden, zei een woordvoerder.

VerdachteHet OM maakte donderdagmiddag bekend dat de man als verdachte is aangemerkt. Op die manier heeft hij volgens het OM meer rechten dan als getuige. Zo kan hij zwijgen en een advocaat in de arm nemen. Ook of hij inmiddels is aangehouden, is nog onbekend. Eerder kon dat niet omdat hij nog in het ziekenhuis lag.