Nieuws Actueel

Grand café De Biester in Holten weer bij de tijd na verbouwing

Van onze redactie 10 maart 2015

Martijn Wessels Ivo Kruger

Het pand wordt intensief verbouwd, maar dat gebeurt vooral aan de binnenkant. Van buiten blijft het oude pand met de sierlijke overkapping, zoals het is. De verbouwing en vernieuwing van het pand komt mede uit de koker van eigenaar Martijn Wessels. Sinds de plannen voor verbetering van het Holtense centrum bekend zijn, heeft hij zijn blik gericht op de toekomstige invulling van het grand café. Dat heeft uiteindelijk tot de huidige plannen geleid.VernieuwingOngeveer twintig jaar is er niets gedaan aan het interieur. Het is daarom hoog tijd voor vernieuwing. Terwijl de gloednieuwe keuken sinds afgelopen zaterdag in gebruik is genomen, is bouwbedrijf Pinkert flink aan het werk in de nieuwe ijssalon. Er moet nog veel gebeuren, ook al zijn water, elektriciteit en gas na drie weken afsluiting al weer aangesloten. Café-bezoekers moesten daarom af en toe even geduld hebben met de koffie. Het voorste gedeelte van De Biester lijkt het nog op een grote werkplaats. Begin april moet de verbouwing af zijn.

Organisatie en aanbodNaast de verbouwing is ook de organisatie op de schop gegaan. De zaak die bestaat uit het grand café, een slijterij, ijssalon en een feestzaal, wordt verdeeld over vier mensen. „Een ieder is verantwoordelijk voor zijn onderdeel.” Ook wordt het ijsassortiment uitgebreid.UitbatersMartijn Wessels (neef van Jan Vruggink), zijn partner Chantal Bolscher, Jan Vruggink en Nico Bakilam bestieren het grand café, dat inmiddels 103-jaar bestaat. Ze zijn de derde generatie uitbaters van De Biester.

Foto: Martijn Wessels (Ivo Kruger)