Nieuws Actueel

Grand Départ Utrecht: Tourstart melkkoe ondernemers

Bram de Vrind 10 juni 2015

Tour de france melkkoe utrecht 2 335

De campings en hotels in de regio Utrecht zitten in het eerste weekend van juli zo goed als vol vanwege de komst van de Ronde van Frankrijk. Ook in Zeeland is er veel belangstelling voor accommodaties. "Hier en daar is nog wel wat plek, maar het is allemaal aardig vol gelopen", aldus een woordvoerder van de organisatie van de start van de Tour op 4 juli in de Domstad.

'Tourfan kan niet om ons heen'

In Zeeland, waar de tweede etappe op 5 juli aankomt, zijn nog wel wat slaapplaatsen beschikbaar. "Maar we verwachten dat het vlak voor de Tour nog wel zal aantrekken, dan gaat het denk ik ook meer leven", zegt directeur Patrick Polie van de VVV Zeeland.

WerkspoorkathedraalIn Utrecht worden vier speciale Tourcampings ingericht, waar een speciaal programma wordt georganiseerd om de fans in de stemming te brengen. Mensen kunnen met hun tent terecht in het historische Werkspoorkathedraal, de Cycle Camping Cartesius. In Nieuwegein komt de Camping Down Under, in Bunnik de Oranje Tourcamping en op de velden van sportvereniging Zwaluwen Utrecht 1911 zijn op de Tour de France Camping Utrecht zo'n driehonderd plaatsen beschikbaar. "Het begint aardig te lopen", aldus projectleider Martin de Ruiter. "De laatste drie weken komen er steeds meer aanmeldingen. Er is vooral veel belangstelling uit het buitenland. Er komen veel mensen uit Engeland en Duitsland."

KunstgrasveldDe camping bij de sportvereniging Zwaluwen ligt pal naast het parcours en de start van de tijdrit. "Dat maak je natuurlijk niet vaak mee. Het idee voor de camping is ontstaan, zodat we geld kunnen inzamelen voor een nieuw kunstgrasveld. Er zit nu behoorlijk de gang in, dus we gaan ervan dat we straks alle plekken hebben vergeven. We verwachten dat veel mensen zich pas op de vrijdag zullen melden. Maar Utrecht is natuurlijk goed bereikbaar, dus ik denk dat er ook veel dagjesmensen zullen komen. Daarnaast heeft de halve stad een kamer verhuurd", zegt De Ruiter.

NoodcampingsIn Utrecht worden tussen de 600.000 en 800.000 mensen verwacht. In Zeeland is het vooral druk op de campings en vakantieparken rond het voormalig werkeiland Neeltje Jans, de finishplek van de tweede etappe. "We gaan ook nog een speciale campagne starten om de Tour in Zeeland te promoten en hebben in ieder geval noodcampings achter de hand voor als het echt heel druk gaat worden. We hopen dat Zeeland door de Tour in ieder geval weer even in de gedachte van mensen zal komen en dat het een positief effect zal opleveren", aldus Polie.