Nieuws Actueel

Gratis Lowlands voor sollicitant

Lotte Grimberg 18 juni 2015

Lowlands tickets

Gratis naar Lowlands. Nedap maakt het mogelijk. Het technologiebedrijf is op zoek naar nieuwe software-ontwikkelaars. De sollicitatiegesprekken vinden niet plaats in een saai kantoorpand. Nee, die worden afgenomen op Lowlands. "Op het festival kunnen we testen of de sollicitant tegen een stootje kan. Dat maakt deze locatie ideaal", vertelt Ilse Peters, coördinator Lowlandsproject Nedap, enthousiast.

Dat wordt dronken solliciteren?"Nou (...) Dat is niet de bedoeling en we gaan er ook niet vanuit. We verwachten dat de sollicitant wel een soort van helder is. We zorgen ervoor dat de gesprekken in de vroege ochtend plaatsvinden. Hierna is tijd genoeg om te genieten van het festival en de drank."

Iedereen die gratis naar Lowlands wil, komt solliciteren?"Dat denk ik niet. We geven namelijk niet zomaar kaartjes weg. De sollicitant moet van tevoren een goede sollicitatiebrief schrijven. Vervolgens selecteren wij de juiste personen voor het gesprek op Lowlands. Hoeveel dit er worden, kan ik nog niet zeggen. We pikken gewoon alle goede sollicitanten er tussen uit."

Dresscode is flexibel, dus aankomen in bikini is toegestaan?"Je mag gewoon in je festivaloutfit op komen dagen. Ook als dat een stel slippers en een kort broekje is. De personen die de sollicitaties afnemen zullen er ook niet strak in pak bijzitten. Je wordt dan ook niet meteen aangenomen. De sollicitanten die positief opvallen, worden uitgenodigd voor een tweede gesprek op het kantoor."