Nieuws Actueel

Gratis treinrit voor krachtpatser

Lotte Grimberg 22 juni 2015

Zwartrijder

Betrapt worden tijdens het zwartrijden, betekent een boetevan 35 euro. Maar een jongeman die afgelopen vrijdag als zwartrijder in de trein van Zwolle naar Emmen gesnapt werd, kreeg een keuze. Of een boete of tien keer opdrukken. De keuze was snel gemaakt. De zwartrijder plaatste zijn handen en voeten in het gangpad en begon met zijn push-ups.

De zwartrijder zou wel een vervoersbewijs hebben gehad, maar zou vergeten zijn in te checken.

//

Geniaal !! Deze jongeman was vergeten om in te checken. De conducteur gaf hem 2 opties: €35 boete betalen of 10x opdrukken. Zie het resultaat hieronder.. #Treinhumor

Posted by Stef Hagedoorn on vrijdag 19 juni 2015

Vervoersbedrijf Arriva maakt er geen punt van dat een conducteur een reiziger vrijdagavond de keuze liet om tien keer op te drukken of een boete van 35 euro te betalen. "We zien het als een ludieke eenmalig oplossing'', aldus een woordvoerster van Arriva.

Een keermoet kunnen"Deze steward is heel bekwaam en hij heeft ingespeeld op hoe de situatie op dat moment was. Dat moet een keer kunnen''. De jongen reisde op het traject Zwolle - Emmen. Hij bleek niet op een goede manier te hebben ingecheckt. "We hebben op zijn gegevens gezien dat hij dat normaal wel altijd doet. Hij heeft een foutje gemaakt en daarom heeft de steward ook op deze manier gereageerd. Dat moet een keer kunnen. De stewards komen dagelijks voor allerlei situaties te staan die ze moeten inschatten.'' Het opdrukken werd gefilmd door een andere treinpassagier en het filmpje belandde op Facebook. De jongen slaagde er in de tien push-ups te volbrengen op de grond tussen de treinbankjes en kreeg een applausje van medepassagiers.