Nieuws Actueel

Green Team Twente en Bonhoeffer College vallen niet in prijzen bij Shell Eco-marathon

Van onze redactie 26 mei 2015

Green Team Twente Bonhoeffer Michel Beskers

Het Bonhoeffer College was een van de weinig middelbare scholen die met een auto aan de start verschenen. Aan de elektrisch aangedreven auto, die Max was gedoopt, is maandenlang gewerkt. „We kregen problemen met het spanningsveld, hebben de batterij nog verwisseld, maar door nog onbekende oorzaak reed onze auto te langzaam om te kunnen finishen”, reageert teamleidster Isabel Koopman (16). Ze betitelt de deelname aan de Shell Eco-marathon als ‘een bijzonder avontuur’. „We hebben heel veel geleerd. Met die ervaring kunnen we onze auto verbeteren voor volgend jaar.” Dan vindt de Shell Eco-marathon in Londen plaats.

Green Team Twente

Ook het Green Team Twente van de UT richt daar nu zijn pijlen op. Het team kwam de afgelopen dagen in Rotterdam met een waterstof aangedreven auto aan de start, maar kreeg onderweg eveneens te maken met een technisch mankement. De teleurstelling in het kamp van de UT was groter dan bij het Bonhoeffer College. „We moesten tot twee keer toe van de baan doordat de noodstop aansloeg. De oorzaak moeten we goed onderzoeken”, aldus teamlid Alyssa van Duijne (21).

Communicatie-award

Green Team Twente kreeg wel de communicatie-award, voor de promotiecampagne voor waterstof als brandstof van de toekomst, die onder andere via social media werd gevoerd. De hoofdprijs van de Shell Eco-marathon ging naar de waterstofauto van de TU Delft.

Foto: Green Team Twente en het Bonhoeffer College vielen buiten de prijzen tijdens de Shell Eco-marathon. (Michel Beskers)