Nieuws Actueel

Groei met 3650 procent en wordt FD Gazelle

Van onze redactie 11 december 2015

Fdgazelleslangenreizen1065

Slangen Reizen B.V is de snelst groeiende onderneming van Nederland. Het Heerlense bedrijf behaalde een omzetgroei van maar liefst 3650 procent. Dit werd bekend gemaakt tijdens de landelijke finale van de FD Gazellen Awards 2015. De ‘Oryx’, de prestigieuze juryprijs voor de meest in het oog springende onderneming, werd gewonnen door verkoper van tweedehands Apple-producten Leapp.

Dit jaar zijn in totaal 490 bedrijven opgenomen in de FD Gazellen-ranglijst, een flinke toename ten opzichte van de 331 FD Gazellen van 2014. En ook de gemiddelde omzetgroei valt een stuk hoger uit dan vorig jaar: met 157 procent is deze de hoogste ooit gemeten sinds het bestaan van de competitie.

Snelste groeierDe broers Michel Slangen en Ed Slangen zagen hun onderneming groeien van een omzet van 112.000 euro in 2012, naar 4,2 miljoen euro in 2014.

OryxDe prijs voor de meest opvallendste groeiprestatie, de ‘Oryx’, is dit jaar gewonnen door Leapp. De vakjury bestaande uit Marcel Broersma van Peak Value, Simone Brummelhuis van thenextwomen en columnist Kees de Jong van hetFD roemt de verkoper van tweedehands Apple-producten: “Leapp is een voorbeeld van het circulair denken en draagt in Nederland bij aan een sterke banengroei. De ondernemers geven blijk van een sterke, internationale groeiambitie door het aantrekken van nieuw groeikapitaal. Leapp schaart zich daarmee bij de voorbeeldbedrijven uit Nederland.” Leapp volgt Belsimpel.nl op, dat vorig jaar de prestigieuze Oryx-prijs won.

Naast de winnaars van de FD Gazellen top-100 en de Oryx werden ook vier andere juryprijzen uitgereikt, waarop alle 490 genomineerde FD Gazellen kans maakten. De winnaars in elke categorie zijn:

Groeiverwachtingen in aantrekkende economieDe FD Gazellen van 2015 verwachten dat de economie de komende jaren verder zal herstellen. Bovendien verwachten ze dat hun bedrijf zal doorgroeien. Ruim 70 procent van de FD Gazellen denkt dat hun omzet de komende vijf jaar minimaal zal verdubbelen.

De FD Gazellen Awards 2015 is een initiatief van Het Financieele Dagblad en Company.info en wordt mede mogelijk gemaakt door ABN AMRO en Mazars Accountants en Belastingadviseurs.