Nieuws Actueel

Groen licht voor Eco Wellness Park tussen Rijssen en Holten

Van onze redactie 7 mei 2015

Eco Wellness Park Betram Groep

Projectontwikkelaar Palazzo Oost treedt op namens de Bertram Group in Loosdrecht, bij Hilversum. De Bertram Group wil op het terrein een ‘hoogwaardig’ recreatiebungalowpark neerzetten, een zogeheten ‘Eco Wellness Park’, met een centraal voorzieningengebouw van zo’n 350 vierkante meter voor wellness en een sauna.

Duurzaam

Het nieuwe plan voldoet aan het beleid voor duurzaamheid van de provincie Overijssel en de gemeente Rijssen-Holten, zo schrijven ambtenaren in het voorstel. Het nieuwe verzoek behelst 65 recreatiewoningen in plaats van de 60 waarvoor in 2007 toestemming is gegeven. De extra vijf woningen liggen op een terrein met de bestemming ‘bos en verblijfsrecreatie’. De extra woningen zijn nodig om de exploitatie rond te krijgen, zo schrijft de Bertram Group aan de gemeente. Dit moet blijken uit een nog op te stellen bedrijfsplan voor de komende tien jaar. Uit dit plan moet ook blijken hoeveel recreatiewoningen daadwerkelijk nodig zijn om het concept rendabel te krijgen.

Foto: Het nieuwe Eco Wellness Park Holterdael krijgt een centraal voorzieningengebouw voor wellness en een sauna en 65 duurzame recreatiewoningen. (impressie Bertram Groep)