Nieuws Actueel

Groen werkt prettiger

Rik Nizet 9 april 2015

Groen kantoor

Wat iedereen al vermoedt blijkt waar. Meer natuur op je werkplek zorgt dat je beter in je vel zit en ook beter presteert. Er kunnen sinds een onderzoek onder 7600 kantoormedewerkers zelfs percentages worden gehangen aan een werkplek met groen en zonlicht. 15 procent meer welzijn, 15 procent hogere creativiteit en 6 procent hogere productiviteit. Hoe maak jij je kantoor groener?

Het onderzoek, vervat in The Human Spaces report into The Global Impact of Biophilic Design is van Interface, producent van duurzame tapijttegels.

Een derde van de ondervraagden geeft aan dat de inrichting van het kantoor van invloed is of ze bij dat bedrijf willen werken. Je zou zeggen dat gezien het belang dat er wordt gehecht aan een goeie werkplek, er dus veel aandacht voor is. Dat blijkt niet zo. 47 procent heeft geen natuurlijk daglicht en 58 procent zit in een kale omgeving zonder levende planten.

Meer stress door te weinig daglichtHet onderzoekt toont ook aan dat mensen zich gelukkiger voelen op een werkplek met wat natuur om zich heen. Ze zijn ook meer gemotiveerd aan de werkdag begonnen.

Ideale werkplekFacto Magazine formuleerde de vijf natuurlijke elementen die Nederlanders graag zien op hun werkplek:

- Daglicht (55 procent)- Rustige werkomgeving (32 procent)- Echte planten (22 procent)- Heldere kleuren (16 procent)- Het gebruik van natuurlijke materialen (14 procent)Lees verder.