Nieuws Actueel

Grolsch krijgt Enschede-penning: ‘Grolsch is een prachtig visitekaartje voor de stad en regio’

Van onze redactie 12 mei 2015

Grolsch 400 5 Frans Nikkels

De Enschede-penning voor een bedrijf. Het is geen unieke gebeurtenis, zegt Quirin Prenger, kabinetschef bij de gemeente Enschede. Over het algemeen worden personen die verdienstelijk zijn geweest voor de gemeente met de zilveren penning onderscheiden. De laatste keer dat de penning aan een bedrijf is uitgereikt was in 1998. Destijds was de toenmalige bouwonderneming Te Pas de gelukkige.

400 jaarMaandagmiddag ontving een bedrijf van een hele andere orde de Enschede-penning uit handen van burgemeester Fred de Graaf. Bierbrouwer Grolsch bestaat 400 jaar en dat is voor de gemeente de perfecte gelegenheid voor de uitreiking van de erepenning. „Grolsch heeft door de jaren heen natuurlijk een behoorlijke bijdrage geleverd aan de promotie van Enschede”, aldus Quirin Prenger over de uitverkiezing.

NoaberschapOok Fred de Graaf roemde maandag het noaberschap van de bierbrouwer, die na de vuurwerkramp verhuisde van Roombeek naar een plekje langs de A35 bij Boekelo. Zo benoemde de burgemeester de verantwoordelijkheid van Grolsch op het gebied van duurzaamheid, mensenrechten, gezondheid en milieu. Maar ook als het gaat om evenementen. Zo is de brouwer naamgever van de jaarlijkse serie muziekevenementen Grolsch Summer Sounds.

Visitekaartje„Grolsch is een prachtig visitekaartje voor de stad en regio”, aldus De Graaf. „Enschede is trots op het bedrijf en de mensen die er werken. Het merk draagt in grote mate bij aan de promotie van Enschede.” Het jubileum is het goede moment om Grolsch daarvoor te bedanken met de zilveren erepenning. Directeur Andrei Haret ontving deze uit handen van De Graaf. Grolsch is hiermee het twaalfde bedrijf dat door de gemeente wordt onderscheiden met de Enschede-penning, die voor 2007 de erepenning heette.