Nieuws Actueel

Groot alarm om honden in snikhete auto's

Rik Nizet 11 juli 2015

Honden snikhete auto 335

Op diverse plaatsen in het land heeft de politie honden moeten bevrijden die door hun baasjes zijn achtergelaten in een loeihete auto. Zo zijn zaterdag honden uit auto's gered op parkeerterreinen bij Avifauna, in Leiderdorp en in Barendrecht.

Lees ook:Hondenexpert laat honden in snikhete auto achterVrijdag hebben politiemensen in Houten de achterruit van een auto ingeslagen om een hond te bevrijden. Tegen de eigenaar van de auto is proces-verbaal opgemaakt.

HondenbrigadeDe Hondenbrigade van de politie in Rotterdam drukt eigenaren zaterdag op het hart hun hond in de warmte niet alleen in de auto achter te laten: #teveelvandiemeldingen, meldt ze via Twitter. Ook de Dierenbescherming en de Hondenbescherming hebben al zo'n waarschuwing afgegeven.

Laat zeker met deze warmte alstublieft uw huisdier niet alleen achter in de auto! #teveelvandiemeldingen! ^rva

— Politiehonden Rdam (@PolitiehondRdam) July 11, 2015

KarweiDe Karwei in Enschede waarschuwt zijn klanten dat er actie wordt ondernomen als bij controle van de parkeerplaats blijkt dat er een hond in de auto is blijven zitten. "In verband met de warmte is uw hondje meer dan welkom in onze winkel. Hier staat een bakje water klaar."