Nieuws Actueel

'Groot deel V&D-ers bereid tot loonoffer'

Van onze redactie 29 maart 2015

Ven D Charelvan Tendeloo

Van der Ent, sinds 2 maanden in functie, beaamde dat het akkoord waarmee V&D bijna 2 maanden geleden van de ondergang werd gered een tijdelijke oplossing is. ,,We moeten weer juichend vooruit. Dat betekent met het oog op de lange termijn dat we weer concurrerend moeten worden'', aldus de topman die denkt dat V&D binnen 2 jaar winstgevend kan zijn.

Korting op huur V&D bedong al een eenmalige korting op zijn huurkosten van 24 miljoen euro maar streeft ook nog naar een structurele verlaging van de loonkosten met 10 miljoen euro. Daarom werd het personeel gevraagd 5,8% in te leveren tot grote woede van de vakbonden. FNV sprak zelfs van chantage nadat V&D gezegd zou hebben dat er banen moeten verdwijnen als er minder diep in de lonen wordt gesneden.

Geen winst De topman wil dat realiseren door de producten van V&D uniek te maken op een manier zoals La Place zich binnen het concern heeft ontwikkeld. Een retaildeskundige reageerde sceptisch en stelde dat ,,V&D al 25 jaar geen winst heeft gemaakt''. Ook werd V&D verweten geen oog te hebben gehad voor de veranderingen in het koopgedrag van consumenten en voor nieuwkomers in de Nederlandse detailhandelsmarkt.