Nieuws Actueel

Grootste blunders van managers

Jeroen Jansen 15 januari 2014

Managers zijn niet onfeilbaar, ze maken missers bij de vleet. Als ze zich aan deze vier tips houden, zijn flaters voorgoed verleden tijd.

Dit alles naar aanleiding van het boek 'Beslist', van de Amerikaan Dan Heath.

Door vier psychologische obstakels te omzeilen, zullen managers geen verkeerde beslissingen meer nemen. Hij legt haarfijntjes uit hoe we de psychologische valkuilen binnen de besluitvorming kunnen vermijden. Tegen Vacature.com stelt hij: "In plaats van jezelf te overtuigen dat jouw idee het beste is, kun je het ook testen in de echte wereld."

Volgens Heath is het allemaal terug te voeren op vier obstakels, waar zelfs de grootste talenten aan ten prooi vallen. "Managers weten goed dat het grootste deel van de overnames mislukt. Toch denken ze telkens weer dat zij die val wel kunnen ontlopen. Ze gaan ervan uit dat ze betere informatie hebben en daarmee de fouten van anderen niet zullen maken."

Te nauwe blikDoor heel zwartwit te denken in optie A of B, beperk je jezelf. Alle andere opties verdwijnen namelijk uit beeld. Volgens Heath heet deze denkfout 'Narrow Framing'. Als je geen overzicht houdt van alle mogelijkheden wordt de kans groter dat de gemaakte keuze niet de beste blijkt. Hou dus meer opties open.

Te weinig weerwerkJe zoekt al snel naar informatie die je vermoedens bevestigd. Je selecteert bij je besluit informatie die bewijst wat je onbewust al had aangenomen. Terwijl het juist belangrijk is tegenstand te zoeken. Zoek dus naar argumenten tegen je beslissing. Stel bijvoorbeeld een advocaat van de duivel aan.

Vertroebeling door emotiesAls je iets buiten je besluitvormingsproces moet hoden, dan is het emotie. Denk aan de angst voor het onbekende of verliesaversie: verlies komt harder aan dan winst je blij maakt. Zo neig je eerder naar een status-quo, ookal is die op lange termijjn schadelijk. Stel jezelf de vraag: wat zou ik mijn beste vriend adviseren?

ZelfoverschattingHet is geen arrogantie, slechts het idee dat we heel goed weten hoe alles in de toekomst zich zal ontwikkelen. Deze denkfout moet je uitbannen. Stel daarom een struikelblok in die je wakker schudt als je de verkeerde kant op dreigt te gaan. Denk hierbij aan een deadline of een budget.