Nieuws Actueel

Grootste crowdfundingproject van Nederland opgericht door Denekampse ondernemer

Van onze redactie 14 juli 2015

Mondygo

Mondygo wil met de investering een einde maken aan de online vakantiejungle. Door websites voor complete vakanties en losse vakantie-ingrediënten te combineren op één website kan de consument met één druk op de knop de ideale vakantie zoeken, vergelijken, combineren én boeken.

CrowdfundingMendel Chiu van OAMKB Twente heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd op het gebied van crowdfunding en wordt inmiddels betiteld als specialist van Nederland. Zo heeft hij eerder Rock & Royal, Cheaptaxis.nl en Wingman Condoms BV met succes begeleid bij hun crowdfunding en heeft hij ook zijn eigen onderneming gefinancierd met geld dat de crowd hem wilde lenen. Het is een goede manier om te toetsen of je idee aanslaat. Zodra het product of dienst de markt op gaat hebben tevens al veel mensen erover gehoord.

Denekampse oprichter De oprichter en ondernemer Freek Veldman, van oorsprong uit Denekamp, heeft heel wat aandeelhouders verzameld. O.a. StartupPLUS Fonds van Smart Capital Network en het Innovatiefonds Provincie Limburg hebben samen ruim 5 miljoen geïnvesteerd.

Marktonderzoek Het gevraagde crowdfundingbedrag van 1 miljoen euro zetten ze nu vooral in als marketingtool. Zoals Mendel Chiu vaker heeft uitgelegd, is crowdfunding meer dan financiering alleen. “Zowel voor marktonderzoek om te testen of de doelgroep enthousiast is, als voor promotie en betrokkenheid: wanneer je investeert in Mondygo, heb je toch het idee dat het een beetje van jou is.”

Foto: Mondygo