Nieuws Actueel

Grote auto's en lekkere taartjes

Lotte Grimberg 27 juni 2014

'Pas wanneer de architect in een auto rijdt waar je een huis voor kunt laten bouwen, moeten we gaan oppassen', schrijft Renée Petiet in haar blog. Zij is deze week de winnares van de blog top-5 met haar kritische noot over architecten en aannemers.

1. Renée Petiet -Architect versus aannemerWie rijdt er in de grotere auto, de architect of de aannemer? De aannemer. Wie woont er in het mooiere huis, architect of aannemer? De architect. Juistem: iedereen is anders. En ook een beetje typerend.

2. Richard de Vries - Help! Een klant beltL.B. Johnson, de 36e president van Amerika zag het scherp. "Als de eerste die de telefoon opneemt uw vraag niet kan beantwoorden, dan hebt u met bureaucratie te maken." Anno 2014 begint het gedonder soms al bij het keuzemenu.

3. Koen van Geffen - E-mail is iets van vroegerEr vindt een duidelijke verschuiving plaats naar realtime communicatie. Vooral jongere generaties maken al steeds minder gebruik van e-mail, waarbij je moet wachten tot iemand reageert. Dat is iets voor hun ouders.

4. Tonko de Wit - Internet te koopTablet, laptop, computer, smartphone, gameconsole, Nintendo DS, Sony PSP, TV, blu-ray speler, beveiligingssysteem, settopbox, IP-telefoon… Voor de vuist weg een rijtje producten die gebruik maken van internet en de komende jaren zal dit rijtje alleen maar uitbreiden.

5. Esther Raats-Coster - ZZP'er kan eindelijk met pensioenJarenlange lobby werpt zijn vruchten af. De media staat er bol van; pensioenregeling voor zzp’ers een feit, APG beoogd uitvoerder van het ZZP-pensioenfonds. Een heuglijk feit dat de voorziening weer een stap dichterbij is.