Nieuws Actueel

Grote namen bij nieuwe commissarissen KPMG

Van onze redactie 24 maart 2015

Image 4822311

Oud VVD-Kamerlid Laetitia Griffith word vicevoorzitter. Ook Jan Maarten Slagter, tot vorig jaar het gezicht van beleggersclub VEB, en KPN-bestuurder Steven van Schilfgaarde nemen zitting in de raad van commissarissen van KPMG, maakte de firma dinsdag bekend.

Duurzaamheid KPMG verwacht voor de zomer nog 1/5 commissaris aan te kondigen. Deze kandidaat zal een sterk sociaal maatschappelijk profiel hebben met een accent op duurzaamheid, aldus het bedrijf.

KPMG heeft een periode achter de rug waarin het werd geplaagd door affaires. Zo moest het bedrijf een hoge boete betalen in een schikking met het Openbaar Ministerie omdat accountants hun klant Ballast Nedam hielpen bij het omkopen van ambtenaren in het buitenland. De firma trok vorig jaar al financieel puinruimer en voormalig ING-baas Jan Hommen aan als topman om schoon schip te maken.

Vervolgstap "Het afgelopen jaar hebben we een aantal ingrijpende en vergaande veranderingen doorgevoerd om de kwaliteit van onze organisatie en ons bestuur te verbeteren", zegt Hommen in een toelichting. "De benoeming van deze commissarissen is een zeer belangrijke vervolgstap." De commissarissen zijn benoemd voor een periode van 4 jaar.