Nieuws Actueel

Grote storing bij Apple

Caroline Spilt 11 maart 2015

Apple telefoon 335

Apple kampt woensdag met een grote storing bij onder meer zijn App Store en muziekwinkel iTunes. Dat heeft het technologiebedrijf bevestigd. De onlinewinkels zijn wel bereikbaar, maar gebruikers die een aankoop willen doen, krijgen van Apple de mededeling dat dit tijdelijk niet mogelijk is.

Op de webpagina waarop Apple de status van al zijn systemen bijhoudt, staat dat de App Store, Mac App Store en iTunes sinds iets voor 10.00 uur (Nederlandse tijd) niet beschikbaar zijn. Mogelijk ondervinden gebruikers ook problemen met iBooks.

Uit de luchtDe onlineopslagdienst iCloud is volgens Apple ook een paar uur uit de lucht geweest. Die zou echter inmiddels wel weer werken. Eerder op de dag werd op de statuspagina van Apple nog helemaal geen melding gemaakt van technische problemen.

Gebruikers in verscheidene landen, waaronder Nederland maar ook thuismarkt de Verenigde Staten, meldden onder meer via Twitter dat zij inderdaad geen aankopen kunnen doen en problemen ondervinden bij het inloggen. Apple was niet bereikbaar voor een nadere toelichting.