Nieuws Actueel

Gruwelijke paardenmishandeling in Bavel: 'Stukken vlees van geslachtsdeel gesneden'

Van onze redactie 26 november 2014

De merrie van 28 jaar oud zou zijn gestoken met een scherp voorwerp. Stukken van het geslachtsorgaan van het paard zouden zijn verwijderd. De politie is op zoek naar getuigen.

De mishandeling zou hebben plaatsgevonden tussen vrijdagavond 18:00 uur en zaterdagmiddag 14:00 uur.

Bloed aangetroffen

De eigenaresse van het paard ontdekte de mishandeling zaterdagmiddag. Ze zag bloedklonten op de achterbenen van het paard. Ook was er bloed zichtbaar op de billen en de vulva. In de stal heeft ze het bloed zo goed mogelijk met lauw water afgewassen. Er bleken stukken vlees van haar uitwendig geslachtsorgaan af te zijn.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de mishandeling wel door een mens moet zijn uitgevoerd. Het is onmogelijk dat de verwondingen door het dier zelf of een ander paard zijn veroorzaakt.

Getuigen gezocht

Er wordt onderzoek gedaan naar de mishandeling in de buurt. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie op het nummer 0900-8844 of het landelijk meldpunt dierenpolitie op het nummer 144.

Op deze kaart staan de plaatsen waar paarden zijn mishandeld die bij de redactie bekend zijn. In Duitsland en België zijn ook paarden mishandeld.