Nieuws Actueel

Hét recept tegen burn-out

Ruben Lagae 17 december 2015

Hetrecepttegenburnout1065

Schoenenketen Torfs werd in 2015 voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot beste werkplek van België. "Het bewijst dat het loont om te investeren in je personeel. Winst maken is niet alles", beklemtoont grote baas Wouter Torfs in Het Laatste Nieuws.

Burn-out is de ziekte van deze tijd. Wat is uw recept daartegen?

"Volgend jaar starten we met een programma dat onze mensen leert om beter voor zichzelf te zorgen. Elke werknemer mag één keer per week enkele uren vroeger stoppen. Onze shopmanagers zullen hen regelmatig vragen wat ze die week al voor zichzelf hebben gedaan. Voor sommige vrouwen is het al confronterend om bij die vraag stil te staan. Zij zijn alleen bezig met werken en de zorg voor hun gezin. Dat is niet gezond."

Welk verhaal heeft u het meest getroffen?

"Een bericht van een klant die met haar autistisch dochtertje kwam shoppen. Dat kind werd onhandelbaar en gooide met schoenen. Andere klanten keken vol misprijzen. Tot één van onze verkoopsters haar zei: 'Mevrouw, uw kind is zo overstuur, neemt u deze vier paar schoenen maar mee naar huis. Dan is uw dochter meer op haar gemak.' Uit dankbaarheid postte die vrouw dat verhaal op Facebook. Of hoe een beetje basismenselijkheid iemand gelukkig kan maken. Meer van dat in 2016."