Nieuws Actueel

Haagse vishandel winnaar haringtest AD

Martijn Vervest 24 juli 2015

Haring den haag simonis 335

De eigenaar van vishandel Gebr. Simonis heeft vol trots de AD-oorkonde in ontvangst genomen. De vishandel in Scheveningen won de jaarlijkse haringtest van de ochtendkrant met een tien, het hoogst haalbare cijfer. De haring valt in goede smaak bij de vele bezoekers, die vrijdagmiddag op het feest afkwamen om de 'lekkerste haring' te proeven.

Lees ook:

Turkse fanaten oer-Hollandse vis Haagse vishandel wint haringtest

"We hebben op één dag twee keer zoveel haringen verkocht. Dit zijn ongeveer 1500 stuks meer dan normaal", zegt eigenaar Dennis Simonis (42). In de zaak is het groot feest. Bij de kassa's staan lange rijen. Het is er heel druk. "Het succes begint al bij de inkoop", zegt hij. "Als iedereen zijn best doet, dan kom je al een heel eind." Ondertussen deelt het personeel haring, sushi en allerlei andere lekkernijen uit.

ExcellentDe afgelopen twee jaar stond Simonis nog op de tweede plaats. In 2011 ging de vishandel met verschillende vestigingen in Den Haag ook met de eerste plaats aan de haal. Dit jaar heeft Simonis van de jury een tien gekregen. "Een zeer goede, excellent schoongemaakte haring met een iets romig accent", luidt het oordeel.

Veel achtenHet is de enige van de 153 bezochte verkooppunten met het hoogsthaalbare cijfer, meldt het AD. Volgens de krant zijn er dit jaar veel achten gegeven, meer dan ooit. De volledige uitslag wordt zaterdag gepubliceerd.