Nieuws Actueel

Haagse voetballer opent eigen kapperszaak

Het zijn drukke dagen voor Omar Ouled Haddou (28). Maandag opende hij zijn eigen kapperszaak 'Booster Kapper' in Delft, morgen speelt hij met zijn nieuwe voetbalclub Laakkwartier tegen ADO Den Haag, schrijft het AD.

Dave Grondel | Foto: Robert van Stuyvenberg 24 juni 2016

Omarhaddouvlaakkwartier

Omar Ouled Haddou laat nog een keer de tondeuse door de zwarte haren van een klant glijden. Hij lacht joviaal wanneer de jongen in de kappersstoel tevreden zijn duim opsteekt. Kappers moeten praten. Geen probleem, om woorden zit Haddou nooit verlegen. Hij heeft er haast net zo veel als er haren in zijn salon te vinden zijn.

In de spaarzame momenten van stilte zoemt het geluid van de tondeuse. ,,Afgelopen maandag ben ik voor mezelf begonnen. Ik werk samen met een meisje dat hier al was begonnen met haar salon. Zij doet meer de dames en het knipwerk. Ik werk onder de naam Booster Kapper. " Voordat hij de nek en de kraag van de klant met een borstel van haren ontdoet, maakt hij eerst een foto. ,,Zo, voor mijn facebookpagina", lacht Haddou.

FitnessinstructeurEen paar maanden geleden nam hij het besluit om zich te gaan richten op het kappersvak. ,,Ik kwam maar niet aan de bak als gediplomeerd fitnessinstructeur. Waar ik ook solliciteerde, overal werd ik afgewezen. Ik hielp al eens mee bij een vriend in de kapperszaak. Ik bleek aanleg te hebben en begon het steeds leuker te vinden. Nu heb ik dus mijn eigen zaak hier aan de Bieslandse-kade in Delft."

OverschrijfperiodeHet leven lacht hem weer toe na een donkere periode. De vrouw van zijn broer Khalid overleed aan een tumor in haar hoofd. Ze liet haar man en zoontje achter. Hoe moeilijk het ook was, Haddou wist zichzelf weer te hervinden. Tijdens de overschrijfperiode maakte hij de overstap van DVV Delft naar Laakkwartier. ,,Eigenlijk was ik niet van plan de club te verlaten, maar er stapten ineens zo veel bepalende spelers op dat ik ook ging nadenken. Er was een aantal opties, maar met Laakkwartier was er direct een klik. Trainer Jeffrey Frijters liet merken dat hij mij graag binnen wilde halen. Daar sprak vertrouwen uit."

DebuutAls voetballer van Full Speed en Delft speelde hij graag tegen Laakkwartier. ,,Die gasten liepen in het veld met de borst vooruit. Dat kweekte ontzag bij tegenstanders. Zo'n houding heb ik zelf ook. Daarnaast kijk ik uit naar het voetballen in de eerste klasse."

Morgen maakt de snelle aanvaller met het hoge doelpuntengemiddelde zijn thuisdebuut in het rood-zwarte 'Lakwa-shirt'. De tegenstander is eredivisionist ADO Den Haag. Haddou haalt zijn telefoon uit zijn broekzak en scrolt naar de weersverwachtingen. ,,Twintig graden en geen regen. Ideaal voetbalweer. Er zullen zeker wel een paar duizend toeschouwers langs de kant staan. Heerlijk om in zo'n ambiance te spelen. Het zou mooi zijn als ik mijn doelpuntje meepik. Even aan iedereen laten zien wat ik in huis heb."

Lees ook:Profvoetballer Ruben Schaken doet goede zaken