Advertorial van Schipper Groep

Advertorial Actueel

Haalt u maximaal rendement uit uw kassasysteem?

Dat een kassasysteem een combinatie van hardware en software is waarbij kassatransacties worden vastgelegd, is bij veel ondernemers wel bekend. Inmiddels is het besef ook aanwezig dat er gekozen kan worden om transacties lokaal, in de cloud of in een hybride vorm te verwerken. Maak van uw kassa het kloppende hart van uw onderneming.

Van onze redactie 19 mei 2017

Kassa 7

Door het vastleggen en monitoren van bijvoorbeeld uw verkoopgegevens kunt u vele malen nauwkeuriger sturen op uw inkoop. U en uw kassa ‘zien’ trends en verschuivingen ontstaan, leggen deze vast en springen tijdig op deze veranderingen in. Naar onze mening is het woord ‘tijdig’ hierbij van essentieel belang. Uw kassa beschikt in essentie over de mogelijkheid om u te laten anticiperen op (komende) veranderingen in de markt.

De uitdaging

Dat de meeste kassasystemen (Point of Sale systemen), al dan niet geheel automatisch, gekoppeld kunnen worden aan een boekhoudsysteem is niet nieuw meer. Aan het einde van de dag uw kassa afsluiten en deze laten communiceren met uw administratie is fijn, maar mag geen innovatie meer genoemd worden. Dat u als ondernemer echter van meerdere factoren binnen uw bedrijfsvoering afhankelijk bent is evident.

Zo zal bijvoorbeeld de personeelsplanning een belangrijke rol spelen binnen de uitvoering van uw bedrijf. De uitdaging ligt er namelijk in dat uw onderneming niet beschikt over slechts één soort datastroom (uw dagelijkse uitgesplitste verkoopmutaties), maar over meerdere soorten datastromen, zoals planning, voorraad en urenregistratie.

Doorgaans kunnen deze diverse stromen niet (volledig) geïntegreerd worden in het aanwezige kassasysteem. Herinvesteren in een totaal nieuw pakket is simpelweg niet altijd een optie en in de meeste gevallen ook niet nodig. Uiteraard ligt het voor de hand dat, wanneer u wel een herinvestering overweegt, u ook verder kijkt dan alleen kassafunctionaliteit en de keuze van het nieuwe pakket. Dit zal doorgaans echter niet nodig zijn.

De oplossing

Binnen de Schipper Groep hebben wij een software-oplossing ontwikkeld waarbij een set van verschillende datastromen wordt samengebracht tot één samengesteld geheel. Deze software-oplossing leggen wij vervolgens als ‘laag’ bovenop de infrastructuur van uw onderneming en is volledig platform onafhankelijk. De oplossing biedt als extra mogelijkheid om de ‘verwerkte’ datastroom verder te verrijken met bijvoorbeeld weerdata en andere externe (demografische) gegevensbronnen.

Inzicht

Analyse van data geeft inzicht. Dit inzicht leidt vaak tot besparingen enerzijds en een verhoging van de omzet anderzijds. Laat u niet afschrikken door termen als big data en kunstmatige intelligentie. De analyse van (big) data is niet meer voorbehouden aan de grote spelers. Een voorbeeld: u bent horecaondernemer van een strandpaviljoen aan de Zeeuwse kust. In de zomermaanden koopt u ijs in voor de toeristen. Elk jaar koopt u op uw gevoel en ervaring aantallen in. Op uw bestellijst staan standaard Magnums, Cornetto's en Raketjes. Wat u vergeet is dat u vorig jaar nauwelijks Cornetto's heeft verkocht. Toch koopt u dit jaar opnieuw dezelfde hoeveelheid in. Aan het eind van het seizoen ligt uw vriezer nog vol Cornetto's. Terwijl de Raketjes niet aan te slepen waren.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw onderneming? Neem dan contact op met Michel Meeuwse of Kees Zorge, beide Senior Adviseur Automatisering bij de Schipper Groep, via 0113 – 239400.