Nieuws Actueel

Half miljoen voor startup Fanly

Caroline Spilt 4 juni 2015

Fanly startup voucher groot

Lokale ondernemers hebben behoefte aan een alternatief voor kortingsacties, die vaak niet goed voor hun blijken te werken. Fanly biedt deze ondernemers een duurzaam en laagdrempelig loyaliteitsprogramma waarmee ze hyperlokaal consumenten kunnen prikkelen en belonen. Onder andere één van de founders van Adyen investeerde al mee.

Jord Cuiper, CEO en oprichter van Fanly: "Fanly wil lokale ondernemers opnieuw verbinden met de lokale consument. Ze hebben elkaar veel te bieden, maar bereiken elkaar steeds minder. Met Fanly kiest de ondernemer ervoor de klantloyaliteit te verhogen, zijn klantenbestand te vergroten en daarmee de omzet structureel te verbeteren."

FrustratieDat lokale ondernemers veelal weinig vet op het bot hebben is geen nieuws. Het is voor hen ook steeds moeilijker om op te vallen tussen de grote ketens en hun krachtige marketing formules. Aan de andere kant zijn consumenten marketing moe, het schort aan relevante aanbiedingen, informatie, producten en kortingen.

Fanly's oplossingFanly is een loyaliteitsplatform voor ondernemers en een app voor consumenten; elke winkel krijgt een eigen loyaliteitsprogramma. Met dat digitale spaarprogramma kunnen ondernemers eenvoudig de relatie met hun klanten starten en versterken. Consumenten sparen voor korting en voordeel bij hun favoriete lokale winkels, horeca ondernemingen, sportscholen en bijvoorbeeld een beautycenter.

BeaconsDe klant meldt zich aan via de Fanly App. Vervolgens wordt hij dankzij beacon-technologie bij elk bezoek automatisch herkend en beloond voor loyaal winkelgedrag. Ook als een winkel of voucher wordt gedeeld met vrienden, krijgt de spaarder hiervoor punten die vervolgens in te wisselen zijn voor verschillende beloningen die de winkelier aanbiedt. Zo worden winkels online en via de App onder de aandacht gebracht bij vrienden en kennissen.

Jord: “Het sparen en promoten vindt digitaal plaats, terwijl de beleving en beloning in het echt ervaren wordt. Wij hebben daarmee klantenbinding, on- en offline marketing voor de lokale ondernemer simpel en toegankelijk gemaakt. De klant wordt daarmee een fan van de locaties waar hij spaart, met positieve mond tot mond reclame als gevolg.”

FundingFanly is een jaar geleden gestart en gegroeid naar 13 medewerkers. In het afgelopen jaar heeft Fanly 500.000 euro aan seedfunding opgehaald en bijna 200 locaties in Amsterdam en Rotterdam aangesloten. Verwacht wordt dat dit het aantal aangesloten locaties eind dit jaar de 1000 overschrijdt. Eerstvolgende steden die aangesloten worden zijn Haarlem, Utrecht en Den Bosch.