Nieuws Actueel

Hampsink Elektrotechniek gooit het over een andere boeg

Van onze redactie 15 april 2015

Hampsink Elektrotechniek Jan Hampsink Engelbert Heideman

De wijziging in de bedrijfsstructuur is noodgedwongen. In de hoogtijdagen werkten er nog 30 mensen bij Hampsink Elektrotechniek, maar de tijden zijn veranderd. De financiële crisis heeft zijn sporen nagelaten. „Ik ga het helemaal anders doen”, vertelt Hampsink. ,,Eigenlijk had ik het een jaar geleden al moeten doen. Maar ik dacht: het trekt nog wel weer aan.”

Tegen beter weten in

Het was tegen beter weten in. Want de crisis laat zich nog steeds voelen. „En het einde is nog niet in zicht”, sombert Hampsink. En dus moest hij wel wat. „Ik ben mooi op tijd, kan iedereen recht in de ogen kijken. Natuurlijk is het niet leuk om zes mensen te moeten zeggen dat het werk erop zit voor hen, sommigen werkten hier al heel veel jaren. Maar gelukkig zijn ze allemaal weer onder de pannen of beginnen ze voor zichzelf.”

Hampsink, gespecialiseerd in elektrotechniek en systeemplafonds, gaat met zijn bedrijf verder aan de Kelvinstraat. De bedrijfsruimte is kleiner dan het vorige pand aan de Münsterstraat, maar met een oppervlakte van 700 vierkante meter heeft Hampsink nog altijd ruimte genoeg. „Want een hal vol voorraad hebben staan is ook niet meer van deze tijd. Vandaag bestellen, is morgen thuis, prima.”

Foto: Jan Hampsink. (Engelbert Heideman)