Nieuws Actueel

Chinees handelscentrum op Katendrecht van de baan

Leon van Heel 24 december 2015

Katendrecht rotterdam de kaap

Een nieuwe ontwikkelaar neemt het bouwproject voor het European China Centre op het Rotterdamse schiereiland Katendrecht over, aldus het AD. Frame Vastgoed houdt zich aan het oorspronkelijke ontwerp, alleen komt er in het complex geen European China Centre.

"We bouwen het zonder de Chinese accenten", zegt Paul John de Jong van Frame. Het oorspronkelijke plan was aangejaagd door Chinese ondernemers in Rotterdam. Op de 'pols van Katendrecht', vlakbij metrostation Rijnhaven, moest een Chinees handelscentrum verrijzen rond een Chinese feestzaal en bovenop een Chinese daktuin. De bouw viel eind 2012 stil omdat een van de investeerders, de Shanghai Construction Group, afzag van het project. Alleen de garage is gebouwd.

HotelFrame Vastgoed is ervan overtuigd dat op die plek behoefte is aan een complex met kantoren, appartementen, een hotel en winkelruimten. "Rotterdam is sterk in opkomst, Katendrecht in het bijzonder. De nabijheid van het metrostation maakt het ook een interessante plek voor een hotel", zegt De Jong. De bouw moet eind 2016 beginnen.

ImpulsUitspraken over de investeringssom doet de projectontwikkelaar niet. Volgens schattingen gaat het om 200 miljoen euro. Voor Frame Vastgoed is dit het grootste project ooit. Het bedrijf beheert twee appartementencomplexen in Rotterdam-IJsselmonde en studentenwoningencomplex Slaakhuys in Kralingen.

De gemeente Rotterdam en het rijk subsidieerden het plan al met 2,7 miljoen euro, omdat het een impuls voor de omgeving zou zijn. Dat geld ligt apart bij de gemeente voor het inrichten van de buitenruimte.