Nieuws Actueel

Handige apps voor de ZZP’er

Caroline Spilt 1 juli 2015

Iphone apple zzp app handig groot

Als zelfstandig ondernemer moet je een flink aantal dingen bijhouden. Denk aan je urenregistratie, je rittenregistratie, het versturen van facturen of iets simpels als het plaatsen van nieuwe content op social media. Een lijstje van applicaties die je alledaagse bezigheden vergemakkelijken.

Time Office – Urenregistratie

Voor het registreren van je gewerkte uren is een app als Time Office geschikt. Hoewel deze app je een beetje geld kost, waar andere apps gratis zullen zijn, kan Time Office meer voor je doen dan alleen een start- en stoptijd opnemen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om verschillende projecten aan te maken voor verschillende klanten waarbij je taken binnen een project ook kan onder verdelen. Hierdoor is het overzicht van je urenregistratie veel completer dan dat andere apps dit bieden.

Eventueel is deze app ook bruikbaar als facturatie app. Het is namelijk mogelijk om je uurtarief in te stellen, en dit zo aan de klant door te rekenen. Time Office is voor zo’n twee euro te downloaden op de iPhone vanuit de App Store.

Coen – Rittenregistratie

Coen is een Nederlandse app, die opgericht is als een rittenregistratie app. Met Coen is het mogelijk om het aantal gereden kilometers te registreren en te verdelen over de kilometers naar klanten of naar projecten toe. Inmiddels heeft Coen meer functies. Zo is het nu een totale administratie app geworden voor al je gereden kilometers en uren die je besteed hebt aan je werk. Coen houdt dagelijks, wekelijks en maandelijks een mooi overzicht bij, dat vervolgens geëxporteerd kan worden naar een Excel-bestand zodat je het ook goed op je computer kan gebruiken.

Hootsuite – Social media

Elke ZZP’er zou tegenwoordig eigenlijk actief moeten zijn op social media. Hier zijn wellicht nieuwe kansen te vinden. Helaas gaat er een hoop tijd in zitten, en bovendien is het lastig om een overzicht te houden van al je social media accounts. Hier kan Hootsuite je bij helpen. Een van de belangrijkste functies van Hootsuite is het inplannen van de berichten die je wilt plaatsen. Wellicht merk je dat er op een bepaalde tijd meer interactie is op je bericht, dan kan je rond die tijd een nieuw bericht inplannen. Of als je een aantal berichten voor de aankomende week/maand al in je hoofd hebt zitten, kan je die ook makkelijk alvast inplannen.

Veel social media websites geven sinds een tijdje ook enkele statistieken van je account door. Deze kan je binnen Hootsuite ook makkelijker bekijken in een mooi overzicht. Zo zie je welke berichten goed werken, en kan je hier op blijven bouwen. Hootsuite is gratis verkrijgbaar in de App Store.

Evernote – Notitieblok

Je iPhone komt standaard al met een notitieblok, maar deze is lang nog niet zo uitgebreid als Evernote dat is. Evernote is ontwikkeld om notities op verschillende manieren (denk aan tekst, foto, aantekeningen) op te slaan, maar het maken van een snelle to-do-list en het inspreken van een goed idee behoren ook tot de mogelijkheid. Daarnaast is er een desktop applicatie voor Evernote, waardoor je makkelijk en snel tussen je pc en je iPhone kan switchen. De Evernote applicatie is gratis te downloaden uit de App Store. Voor de desktop applicatie is het handig om even naar de website van Evernote te navigeren.

Dragon Dictation – Notitieblok

“Ja, heel leuk die Evernote, maar wat nou als ik niet in de gelegenheid ben om een notitie te maken”, zal je wellicht denken. Als je bijvoorbeeld in de auto zit gaat het wat lastiger om een aantekening te maken. Hiervoor is Dragon Dictation wellicht een geschikt applicatie. Gesproken teksten worden door Dragon Dictation door middel van spraakherkenning voor je genoteerd, zodat je deze later makkelijk en snel terug kan lezen. Ook kan je door middel van gesproken tekst met deze app herinneringen aanmaken op emails versturen. In de App Store is Dragon Dictation gratis verkrijbaar.