Nieuws Actueel

UPDATE: Hans en Bea Neutkens uit Aalst overleven aardbeving Nepal: ''Ik was doodsbang''

Van onze redactie 25 april 2015

Image 4880378

Hans Neutkens woont in Aalst en was samen met familie op berghuttentocht in het getroffen gebied.

In een mail aan zijn familie schrijft Neutkens dat ze veilig zijn. ''Maar we zijn doodsbang. Rotsblokken en puin vielen naar beneden. We zijn alle kanten op gerend. De weg is nu helemaal versperd. Het is nog onduidelijk wanneer we verder kunnen.'' Hij hoop zo snel mogelijk verder te reizen naar Katmandun, de hoofdstad van Nepal.

Honderden doden​Neutkens was bij zijn dochter Jetje op bezoek. Jetje Neutkens woont al jaren met haar vriend op Nepal. Samen hebben ze een fietsenwinkel. Volgens de mail die Hans heeft verstuurd is niemand binnen de familie gewond geraakt. Volgens berichten uit Nepal zijn er 1700 gewonden en 876 doden gevallen tijdens de verwoestende aardbeving. Het dodental zal naar verwachting tot in de duizenden oplopen.

Negatie reisadvies Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn er zijn nog geen meldingen van Nederlandse slachtoffers. Het ministerie zegt dat Nederlanders die op een veilige plaats zijn de aanwijzingen van de lokale autoriteiten moeten volgen. In Nepal is de noodtoestand uitgeroepen, er is om internationale hulp gevraagd. ''Reis niet naar Nepal'', zegt Buitenlandse zaken.

Zware aardbeving #Nepal. #Reisadvies: reis niet naar Nepal. U kunt zich registreren bij MinBuZa, meer info: http://t.co/jB50hAxgJU

— BZ Reisadvies (@BZReisadvies) 25 april 2015