Nieuws Actueel

'Hardcore feest in kerk is geen probleem'

Lotte Grimberg 21 januari 2015

Opblaasbarekerkgroot

Een kerk in je voortuin, het is mogelijk met de multifunctionele blikvanger van de ondernemers Wessel en zijn vader Pim Bottenberg. Samen ontwikkelden zij de opblaasbare kerk. Verkrijgbaar vanaf 900 euro in standaard grijs en vanaf volgende week ook in knalroze. "Een hardcore feest in de kerk is nu geen probleem meer", aldus Pim Bottenberg.

Een opblaasbare kerk, hoe ben je op het idee gekomen?"Vier jaar geleden ben ik samen met mijn zoon Wessel begonnen met Silent Disco. We kwamen met dit concept op heel veel festivals terecht en daar viel ons wat op. Er bleek namelijk een enorme behoefte te zijn aan bijzondere tenten. Na wat brainstormsessies kwamen we op het ontwerp van de opblaasbare kerk. Ondertussen zijn we twee jaar bezig en het loopt als een trein."

Gelovig?"We hebben het ontwerp van de kerk niet gekozen omdat we gelovig zijn, maar omdat het eruit springt op het gebied van tenten. Voor ons is het wel belangrijk dat er geen anti-christelijke activiteiten plaatsvinden in de opblaasbare kerk. Vantevoren bespreken we alles goed door met de huurder, waardoor we er toezicht op kunnen houden."

Na de roze opblaaskerk komt de opblaasmoskee?"Over een opblaasmoskee hebben we nog niet nagedacht. Voor 2015 richten we ons echt alleen op de huidige opblaaskerk en de roze opblaasbare kerk, die volgende week binnenkomt. Misschien dat we in 2016 verder gaan denken over nieuwe ontwerpen. Eerst maar eens zien hoe de roze opblaasbare kerk gaat lopen. We verwachten wel dat het goed gaat lopen. De eerste huurvragen voor de roze opblaasbare kerk hebben we namelijk al binnen gekregen toen de ontwerpen nog op de tekentafel lagen."

Partytent, trouwlocatie en stiltecentrum ineen, gaat dat wel goed?"De opblaasbare kerk kan voor enorm veel verschillende doeleinden gebruikt worden. Van feesten tot kerkdiensten en van trouwlocatie tot stiltecentrum. Het is alleen wel even oppassen dat de confetti van het festival niet naar beneden komt tijdens een kerkdienst."