Nieuws Actueel

Harry Mens begint crematorium

Bram de Vrind 28 april 2014

Harry Mens gooit het over een andere boeg. Hij begint een crematorium. De zaken in de makelaardij gaan al een tijdje niet zo goed en dat noopt Mens tot een rigoureuze wending, meldt De Telegraaf.

De presentator van RTL-programma Business Class heeft een vervallen bollenschuur in Lisse gekocht die hij gaat verbouwen tot 'het mooiste crematorium van Nederland', zegt hij in De Telegraaf. "Er komen twee aula's met 70 en 180 stoelen en twee ontvangstruimtes die ook nog kunnen worden samengetrokken. Nota bene naast de kleurrijke Keukenhof verschijnt rond de aula's nog een siertuin van Dick Beijer maar dan in gepaste, witte tinten."

Spierwitte berken"Het wordt een stiltetuin met witte bloemen, spierwitte berken en roomwitte annabella's."

Groen lichtMens heeft inmiddels groen licht gekregen van de gemeente voor de verbouwing. Het crematorium moet in september 2015 van start gaan.

LopendebandwerkDe ondernemer vindt dat in de branche slecht wordt omgesprongen met klanten. "Het is vaak lopendebandwerk bij de bestaande crematoria. Daar heb ik me vaak aan gestoord. Een afscheid mag vijf kwartier duren, dan komt de volgende. Wij doen er straks geen tien per dag, maar vier. En daarvoor mag per overledene drie uur de tijd worden genomen. Zoveel tijd zal niet iedereen nodig hebben, maar als men wil, dan kan het!"