Nieuws Actueel

Hartverwarmend: Nick (6) vraagt Rabobank hoe pasje werkt

Bram de Vrind 21 september 2015

Rabobank nick uitleg pasje 335

De zesjarige Nick die sinds kort trotse eigenaar is van zijn eigen bankpas, vroeg Rabobank via Facebook hoe het geld van zijn rekening precies op zijn pasje kwam. Hij wilde ook graag weten waarom hij hem niet mocht gebruiken bij de geldautomaat. 'Wat heeft een pinpas dan voor zin?' De bank kwam met een hartverwarmend antwoord.

"Het geld wordt bewaard in een kluis van de Rabobank. Hier wordt goed op jouw geld gelet door superhelden", antwoordde Suus van de Rabobank. En wat betreft het pinnen bij de automaat, dat kan pas twaalf jaar. "Als je geld eerder op wil nemen kan je met jouw pasje en mama langskomen."

Superhelden bestaan nietHet jochie was nog niet helemaal tevreden met het antwoord. Als het geld in de automaat ligt, hoe kan het dan uit de automaat komen?, vroeg hij zich af. By the way: echte superhelden bestaan niet, 'dus als de bank dicht gaat dan blijft mijn geld zeker alleen?'.

Geen zorgenSuus van de Rabobank stelt Nick uiteindelijk toch gerust. Medewerkers van de bank stoppen het geld in de automaat en wanneer hij leeg is vullen ze hem weer bij, legt ze uit. "Als de bank dicht gaat is het geld inderdaad alleen, maar het zit veilig in de kluis hoor, maak je geen zorgen!"

2800 likesDe aandoenlijke conversatie kreeg de handen op elkaar op Facebook. Het bericht had maandag 2800 likes en werd tientallen keren gedeeld op Facebook.