Nieuws Actueel

HBO Max crasht door première Game of Thrones-prequel

De nieuwe HBO-serie House of the Dragon is zondag zo populair gebleken dat streamingdienst HBO Max voor een deel van de gebruikers crashte. De serie, een prequel van het populaire Game of Thrones, kende toen zijn debuut.

ANP 22 augustus 2022

ANP220822049 1

Volgens moederbedrijf Warner Bros. Discovery is de eerste aflevering van de serie door miljoenen abonnees "succesvol bekeken". Slechts bij een "klein aantal gebruikers" ging het mis. Zij gebruikten volgens een woordvoerder een apparaatje van Amazon om HBO Max op hun tv af te spelen. Desondanks regende het klachten op Twitter.

House of the Dragon ging om 21.00 uur in New York online. Dat was om 03.00 uur in Nederland, waardoor fans hier de serie vermoedelijk nog niet in groten getale hebben bekeken. House of the Dragon speelt zich een kleine 200 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones af. Die laatste serie werd een enorme hype. Volgens HBO werd de laatste aflevering, die ruim drie jaar geleden uitkwam, door meer dan 19 miljoen mensen bekeken.

HBO Max is niet de enige streamingdienst waar populaire series voor problemen zorgen. Netflix had eerder dit jaar last van storingen toen de seizoensfinale van Stranger Things beschikbaar kwam op die streamingdienst.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws