Nieuws Actueel

Heetste nacht ooit

Rik Nizet 2 juli 2015

Heetste nacht ooit 335

In de nacht van woensdag op donderdag was het in grote delen van het land extreem warm. In Arcen (Limburg) kwam de temperatuur niet onder de 24,1 graden. Dat melden weerbureaus Weerplaza en weeronline.nl.

Lees ook:Warmste 1 juli ooitHet record van de warmste nacht stond tot nu toe op 23,1 graden en werd behaald op 19 augustus 2012 in Maastricht. Op vier meetpunten van het KNMI bleef het warmer dan 23,1 graden: Arcen, Rotterdam, Wijk aan Zee en De Bilt.

De temperatuurmetingen begonnen in 1901.Airco's vliegen de winkel uitDoor de tropische hitte vliegen koelapparatuur, airco's en ventilatoren de winkels uit. Zo zijn bij diverse elektronicaconcerns binnen enkele dagen al vele duizenden airco's en ventilatoren verkocht. Ook de vraag naar onder meer koelkasten en vriezers is aanzienlijk toegenomen.HittegolfSinds de hittegolf werd aangekondigd, steeg de vraag van consumenten naar koelapparaten. Om hierop in te spelen heeft heeft het elektronicaconcern Media Markt extra voorraden ingekocht. ,,Zodra de nieuwe lading binnenkomt, staan de kopers al in de rij om deze mee te nemen. Het duurt maar even voordat het product alweer uitverkocht is.'' Het bedrijf heeft binnen twee dagen al meer dan 10.000 airco's en ventilatoren verkocht.